Edukativne šetnje po tvrđavi se organizuju u trajanju od jednog časa.

Svaka šetnja je tematska, interaktivna, prilagođena uzrastu dece.

Šetnja kroz igru i zabavu, sadrži elemente NTC programa, sa akcentom na boravku dece u prirodi, kretanju, jačanju ravnoteže, razvoju motoričkih sposobnosti i istraživačkog duha kod dece.

Više o programu na www.ntcucenje.com

„Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija deteta je ključni faktor NTC programa.

NTC program karakterišu tri faze sprovođenja. Sastavni deo prve faze su evolutivno podržavajuće aktivnosti koje podrazumevaju kompleksne motoričke aktivnosti uključujući finu motoriku, dinamičku akomodaciju oka, rotaciju, ravnotežu, i kretanje. Drugu fazu NTC programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije, dok treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja, kao i funkcionalnog znanja. Sve tri faze NTC programa se sprovode kroz igru, koja kao intrinzična potreba deteta predstavlja ključni faktor sprovođenja NTC programa. Ove tri faze sjedinjuju senzo-motorni i kognitivni razvoj deteta.“

Grupe dece se organizuju sa maksimalno 10 polaznika.

Šetnju vode dva licencirana trenera NTC programa.

Prijave su obavezne na telefon 063598138 (Aleksandra) ili putem naše FaceBook stranice.

Cena iznosi 300 dinara  po detetu.

GALERIJA SLIKA